Tapetsering Örebro

Planerar ni att genomföra en tapetsering och behöver hjälp? Vi på EBL Måleri är experter på tapetsering och våra målare jobbar dagligen med olika sorters tapeter och tapetseringar runt om i Örebro Län. Välkomna att kontakta oss för en kostnadsfri offert.


Vi hjälper dig med tapetsering

Underarbete:

Okej, så vi börjar från början. Hur gör man för att tapetsering ska bli så bra som möjligt? Vi börjar med att täcka in alla golv samt allting som inte ska genomgå någon typ av renovering. Underarbetet: Det kan upplevas som ”tråkigt” och obetydelsefullt för att det inte syns i slutresultat. Men vi lovar dig att du ser skillnad på ett bra underarbete och ett dåligt underarbete.

Vi går över alla väggar med ett färdigblandat lätthand spackel samt spacklar alla ojämnheter så att vi får en slät och fin yta. När allting är spacklat och vi har gått över alla ”hål” och ”gamla skarver” så använder vi oss av en giraff (Flex slipmaskin). Det är en fantastiskt maskin som slipar samt dammsuger på samma gång. Så vi slipar av alla väggar som vi spacklat.

Tapetsering:

När allting är avslipat och klart så börjar det ”roliga”, eller det som syns, Tapetseringen. Vi börjar med att mäta upp väggar från golvlist samt taklist för att se hur lång en tapetvåd ska vara. Därefter limmar vi dem i limmaskin och viker ihop dem så dem får svälla en stund eller limmar direkt på väggen beroende på vilken typ av tapet det är. Sen hängs tapeten upp på väggarna, viktigt här är att tapeten hängs i lod, annars kommer mönsterpassning att ”sticka iväg” och det vill man inte. Om det inte är en enfärgad tapet dvs. Man kan antingen använda sig av ett lod/vattenpass eller laser om man har tillgång till det.

Därefter när tapeten väl är på väggen så jobbar man ut allt lim med en tapetborste och skär tapeten med en ”fluga” mot golv och taklist. Sen tvättar man av eventuellt lim som är kvar men en blöt svamp/trasa.

När allting är färdigt och tapeten är på väggarna så är det dags att gå över allting och plocka ihop. Vi går över arbetet så att allting ser snyggt ut samt tar dammsugaren och städar ur det sista. Vi vill alltid lämna arbetsplatsen i ett fint skick till våra kunder!

Varmt välkommen att kontakta oss!

Kontakta oss

Frågor och Prisförslag


    Telefon: 0722-45 50 30

    E-post: info@eblmaleri.se

    Adress: Box 38, 713 21 Nora

    Vill ni se liknande projekt?