Målning med linoljefärg i Nora

Målare Nora
målning Nora
målning Nora
målning Nora

Här har målare på EBL måleri genomfört målning av ett hus i Nora med linoljefärg. Har ni någon gång varit på Noramarken? Då har ni troligtvis gått förbi, för det ligger precis i backen där man går!


Projekt målning:

Projektet startar genom att måleriföretaget EBL Måleri först kör dit ställningar och allt material som vi beräknar att gå åt. När all ställning är uppbyggd så kan vi starta upp med underarbetet. Som består av skrapning av all lös färg på husets fasad men även dörrar och fönster. Vi använder oss även av slipmaskin för att få loss färgen. Även slipa ner dess kanter som uppstår efter skrapning. Nu är underarbetet i princip färdigt.

Viktigt när man målar med linoljefärg är underarbetet. Är det någon som målat med en ”plastfärg” sen innan så man skrapa bort all färg. Om det är gammal linoljefärg så räcker det med att man tar bort all lös färg samt all färg som sitter hårt kan vara kvar. Sen slipar man ner om det blir skarpa vassa kanter.

Målning:

Linoljefärgen stryker vi tunt i tre omgångar. Grund målning, mellan målning samt färdigstrykning. Går även att spä ut färgen med terpentin för att påskynda torktiden. Men det går också helt att utesluta och då är det extra viktigt att man stryker väldigt tunt och jobbar in färgen i träet!

Färdigställning:

När hela huset är i princip färdigt så är det en sak vi alltid ser till att göra. Det är att vi går över hela objektet för att se att allting är i sin ordning samt ser bra ut. När det är gjort är det dags för oss att plocka ihop allt material och verktyg samt riva ner ställningar men även gå över och städa rent så allting såg ut som det gjorde innan vi kom. Nästa gång ni är på Nora Marken så kolla in detta charmiga lilla hus som ligger i slutet på skojarbacken!

Varmt välkommen att kontakta oss!

Vill ni se liknade projekt?

Kontakta oss

Frågor och Prisförslag


    Telefon: 0722-45 50 30

    E-post: info@eblmaleri.se

    Adress: Box 38, 713 21 Nora