Vanliga frågor måleri


Välkommen till EBL Måleri, ditt professionella måleriföretag i Örebro län! Vi är här för att besvara alla dina frågor och funderingar kring våra tjänster och processer eller måleri i allmänhet. Nedan hittar du en samling av de vanligaste frågorna vi får från våra kunder. Vi hoppas att detta hjälper dig att få en bättre förståelse för hur vi arbetar och vad du kan förvänta dig när du anlitar oss för ditt måleri- eller tapetserings projekt. Om du har några ytterligare frågor eller vill boka en kostnadsfri konsultation, tveka inte att kontakta oss!


Vad ingår i priset för målning eller tapetsering?

Priset inkluderar arbetskostnader, material som färg eller tapeter, samt förberedelse och efterarbete. Det kan dock variera beroende på projektets omfattning och specifika krav.

Hur går ni tillväga för att skydda möbler och golv under arbetet?

Vi tar stor omsorg om att skydda dina tillhörigheter. Vi täcker möbler och golv med skyddsplast och tejp för att förhindra skador från färgstänk och damm.

Hur fungerar ROT-avdraget för målningstjänster?

 ROT-avdraget ger dig som kund möjligheten att dra av 30% av arbetskostnaden, upp till ett belopp om 50 000 kr per år.

Behöver jag tömma mitt hem när jag ska måla om?

Det är inte nödvändigt att tömma hela ditt hem, men det underlättar om du kan frigöra arbetsyta för oss. Vi rekommenderar att flytta möbler och föremål mot mitten av rummet, så att vi kan täcka dem för att skydda mot färg och damm.

Vilka färgprodukter använder ni för utvändig målning?

Vi anpassar oss efter kundens önskemål, men oftast använder vi oss av högkvalitativa färger från Caparol, såsom Carat och Intact, samt Jotun Demidekk.

Vad är den ungefärliga kostnaden för att måla om ett hus utvändigt?

 Kostnaden för att måla om ett hus utvändigt varierar beroende på husets skick och storlek. Exempelvis kan en ny villa på 170 kvm kosta mellan 100 000-120 000 kr inkl. moms, före ROT-avdraget.

Hur länge kan man förvänta sig att ett nymålat hus håller sig i bra skick?

Livslängden på ett nymålat hus varierar beroende på vilken typ av färg som används och kvaliteten på förarbetet. Generellt kan man förvänta sig att det håller mellan 8-15 år.

Erbjuder ni någon form av garanti på utförda arbeten?

Absolut! Vi erbjuder en 2-årig Nöjd-Kund-Garanti på alla våra utförda arbeten, för att säkerställa att du är nöjd med resultatet.

Hur mycket tid behövs för att måla ett rum, inklusive väggar och tak?

Tidsåtgången för att måla ett rum beror på storlek, skick och hur mycket förberedelse som krävs. För ett genomsnittligt rum kan man förvänta sig att det tar mellan 7-10 timmar att måla både väggar och tak

Hur lång tid tar det vanligtvis att tapetsera ett rum, inklusive förberedelse och efterarbete?

 Tiden för att tapetsera ett rum kan variera beroende på rummets storlek och skick. För ett genomsnittligt rum tar själva tapetseringen cirka 6-8 timmar, medan förberedelser och efterarbete kan ta ytterligare 4-6 timmar. Totalt kan man räkna med cirka 10-12 timmar för hela processen.

Erbjuder ni konsultation och offert utan kostnad?

Ja, vi erbjuder kostnadsfria konsultationer och offerter för alla våra potentiella kunder. Vi besöker din plats för att bedöma projektets omfattning och diskutera dina specifika behov och önskemål, för att ge dig en detaljerad och korrekt offert.

Hur lång tid tar det att måla om en altan eller veranda?

Att måla om en altan eller veranda kan ta mellan 20-40 timmar, beroende på storlek och skick. Det inkluderar förberedelser, målning av ytor och efterarbete.

Hur går ni tillväga för att måla om ett golv?

 För att måla om ett golv rengör och slipar vi först ytan noggrant. Därefter applicerar vi grundfärg och sedan ett eller flera lager av slitstark golvfärg. Vi använder högkvalitativa produkter och tekniker för att säkerställa ett hållbart och snyggt resultat.

Hur lång tid tar det att måla om ett badrum?

Att måla om ett badrum kan ta mellan 6-10 timmar, beroende på storlek och skick. Det inkluderar förberedelser, målning av väggar och tak samt efterarbete.

Vilka typer av tapeter kan ni erbjuda och arbeta med?

Vi arbetar med alla typer av tapeter, inklusive papperstapeter, non-woven, vinyltapeter och textiltapeter. Vi kan hjälpa dig att välja rätt typ av tapet för ditt projekt och tillhandahålla ett professionellt utförande.

Hur lång tid tar det att måla om en kontorslokal?

Tiden för att måla om en kontorslokal varierar beroende på storlek och skick. En genomsnittlig kontorslokal kan ta mellan 20-40 timmar att måla om, inklusive förberedelser och efterarbete.

Kan ni utföra fönsterrenoveringar och -målningar?

 Ja, vi utför fönsterrenoveringar och målningar för att förbättra utseendet och funktionen hos dina fönster. Det inkluderar kittning, slipning och målning av trädetaljer för att förlänga fönstrens livslängd.

Vad innebär det att ni är miljövänliga i ert arbete?

Vi strävar efter att använda miljövänliga material och metoder, såsom att välja lågemissionsfärger, återvinning av material och att minimera avfall. Vi följer gällande miljöregler och arbetar för att minska vår miljöpåverkan.

Kan ni måla om dörrar och fönster?

Ja, vi kan måla om dörrar och fönster, både inomhus och utomhus. Vi ser till att välja rätt färg och teknik för att säkerställa hållbarhet och ett snyggt resultat

Vilka material och tekniker använder ni för att måla träpaneler och snickerier?

Vi använder högkvalitativa färger och lacker för träpaneler och snickerier. Vi utför noggranna förberedelser och applicerar färgen med pensel, roller eller sprutteknik för bästa resultat.

Hur lång tid tar det att måla om en trappuppgång?

Måla om en trappuppgång kan variera kraftigt i tid beroende på höjd, komplexitet och skick. En genomsnittlig trappuppgång kan ta mellan 15-25 timmar att måla om, inklusive förberedelser och efterarbete.

Hur lång tid tar det att måla om ett kök?

Ett kök kan ta mellan 8-12 timmar att måla om, beroende på storlek och skick. Det inkluderar förberedelser, målning av väggar och tak samt efterarbete. köksluckor ingår ej.

Vilka tider på dygnet arbetar ni?

 Vi arbetar normalt sett måndag till fredag, mellan kl. 07:00 och 16:00. Om det behövs kan vi även arbeta på kvällar och helger efter överenskommelse.

Kan ni ta bort gammal tapet innan ni sätter upp ny?

Ja, vi kan ta bort gammal tapet innan vi sätter upp ny tapet. Detta ingår i våra tjänster och vi ser till att underlaget är väl förberett innan det nya arbetet påbörjas.

Vilken typ av färg rekommenderar ni för inomhusmålning?

Vi rekommenderar vanligtvis vattenbaserade färger för inomhusmålning, eftersom de har låg lukt, torkar snabbt och är miljövänliga. Det exakta valet beror dock på dina personliga preferenser och projektets specifika krav.

Kan ni hjälpa mig med färg- och tapetval för mitt projekt?

Absolut! Vi erbjuder professionell rådgivning när det gäller färg- och tapetval för att säkerställa att du får det resultat du önskar. Vi kan även erbjuda färgprover och tapetkataloger för inspiration.

Kommer ni på några frågor om måleri så fråga gärna så ska vi försöka hjälpa er!

Vanliga frågor måleri:

Kontakta oss

Frågor och Prisförslag


    Telefon: 0722-45 50 30

    E-post: info@eblmaleri.se

    Adress: Box 38, 713 21 Nora