Fönstermålning Örebro

Behöver ni genomföra en fönstermålning eller fönsterrenovering i Örebro? Varmt Välkommen till EBL Måleri AB!


Så, Varför ska man underhålla sina fönster?

Fönsterbågar samt fönsterfoder är mycket utsatta för olika typer av väder och vind. Och man kan ju säga att fönsterna är en viktig del av ens bostad. En del fönster behöver därför behandlas och målas om efter behov. Ett par traditionella träfönster kan behövas kittas om och genomföra sin fönstermålning vart 8-10år beroende på skick samt vilken kvalitet träet har. Vi underhåller era fönster på rätt sätt genom ett gediget underarbete samt behandlingar med nytt kitt och ny färg efter behov. På det sättet får ni en längre levnadstid på era fönster samt en mindre kostnad som följd.

Fönstermålning & Fönsterrenovering Örebro

Våra målare på EBL Måleri har lång erfarenhet av olika fönstermålningar & fönsterrenoveringar. När vi ska genomföra en fönstermålning så märker vi upp alla fönsterbågar vid nedplockning. På så sätt vet vi vilken fönsterkarm de tillhör då det ibland kan skilja på måtten. Därefter tar vi med fönsterbågarna till våran verkstad. Självklart täcker vi in fönstren till eran bostad så att det inte ska bli för kallt inomhus eller regna in.

På verkstan genomför vi ett gediget underarbete med slipmaskin samt tar bort all lös färg, självklart på ett skonsamt sätt för att bevara träet i fönstren. Vi tar bort rost, byter ut rötskadat virke samt kittar om (efter första grundmålningen för att få en grundfärg under kittet). Vi oljar in fönsterna för ett ökat skydd mot vattenupptag. Nedan kan ni se dem olika behandlingarna vid en fönstermålning.

1. Underarbete med slipmaskin, färg och kittborttagning

2. Grundolja för ökat skydd mot vattenupptag

3. Grundmålning & rostskyddsmålning av beslag

4. Spackling och kittning efter behov

5. Grundmålning

6. Färdigstrykning

Fönstermålning slutföres

Innan vi sätter tillbaka fönsterbågarna på plats så finns möjlighet att genomföra en liknade behandling av dem delar som sitter på eran bostad, dvs fönsterkarm, mittpost och foder. Därefter gör vi rent och snyggt samt sätter tillbaka fönsterna på sin plats.

Bevara era träfönster

Under dem senaste åren har nya moderna underhållsfria fönster tillkommit och dem precis som namnet antyder är underhållsfria, och de är ju bra? Men det kommer en tid då dessa ”underhållsfria” fönster punkteras, och då är enda alternativet ett nytt fönsterbyte. Därför rekommenderar vi att bevara era gamla träfönster om möjligheten finns, istället för att byta till nytt.

Färgsättning & Färgtyper

Vi är alltid lyhörda med kunden och att föra en tydlig dialog med kunden om färgval. Om du är osäker vilken kulör eller färgtyp som passar era fönster så kan du alltid rådfråga oss!

Tidigare projekt

är du intresserad av vad vi har för referenser eller vad vi gjort för olika typer av projekt. Kolla in våra tidigare projekt här!

Kontakta oss

Frågor och Prisförslag


    Telefon: 0722-45 50 30

    E-post: info@eblmaleri.se

    Adress: Box 38, 713 21 Nora