Tapetsering Örebro

Tapetsering
Tapetsering
Tapetsering
Tapetsering

Tapetsering!

Här har målare på EBL Måleri gjort ett projekt som infattade tapetsering. Detta hus har en gång i tiden ändvänts som en skola men idag använder man det som en bostads del.

Underarbete:

Okej, så vi börjar från början. Hur gör man för att tapetsering ska bli så bra som möjligt? Steg 1: Vi börjar med att täcka in alla golv och allting som inte ska genomgå någon typ av renovering. Steg 2: Underarbetet: Det kan upplevas som ”tråkigt” och betydelsefullt för att det inte syns i slutresultat. Men vi lovar dig att du ser skillnad på ett bra underarbete och ett dåligt underarbete. Så, vi går över alla väggar med ett färdigblandat lätthand spackel och spacklar alla ojämnheter så att vi får en slät och fin yta. När allting är spacklat och vi har gått över alla ”hål” och ”gamla skarver” så andvänder vi oss av en giraff (Flex slipmaskin). Det är en fantastiskt maskin som slipar och dammsuger på samma gång. Så vi slipar av alla väggar som vi spacklat.

Tapetsering:

När allting är avslipat och klart så börjar det ”roliga”, eller det som syns, Tapetseringen. Vi börjar med att mäta upp väggar från golvlist till taklist för att se hur lång en tapetvåd ska vara. Därefter limmar vi dem i limmaskin och viker ihop dem så dem får svälla en stund. Sen hängs tapeten upp på väggarna, viktigt här är att tapeten hängs rakt, annars kommer mönsterpassning att ”sticka iväg” och det vill man inte. Man kan antingen använda sig av ett lod/vattenpass eller laser om man har tillgång till det. Därefter när tapeten väl är på väggen så jobbar man ut allt lim med en tapetborste och skär tapeten med en ”fluga” mot golv och taklist. Sen tvättar man av eventuellt lim som är kvar men en blöt svamp/trasa.

När allting är färdigt och tapeten är på väggarna så är det dags att gå över allting och plocka ihop. Vi går arbetet så att allting ser snyggt ut, sen tar vi dammsugaren och städar ur det sista. Vi vill alltid lämna arbetsplatsen i ett fint skick till våra kunder!

Varmt välkommen att kontakta oss!

Vill ni se liknande projekt?

https://www.eblmaleri.se/2020/12/20/maleri-foretag-malning-av-nyproduktion/

https://www.eblmaleri.se/2020/12/18/malning-sovrum-orebro/